MANİSA RUH SAĞLIĞI HASTANESİ KAPSAMLI SAĞLIK HİZMETİ SUNUYOR
12 Eylül 2024

MANİSA RUH SAĞLIĞI HASTANESİ KAPSAMLI SAĞLIK HİZMETİ SUNUYOR

1

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Ergoterapi, Rehabilitasyon ve Terapötik Rekreasyon Birimi ile çevre illerden gelen hastalara kapsamlı hizmet sunmaya devam ediyor. Hastanede, fiziksel veya psikolojik sağlık sorunları yaşayan bireylerin günlük yaşam aktivitelerine yeniden katılmalarını sağlamak amacıyla çeşitli tedavi ve terapi programları yürütülüyor. Ergoterapi, hastalarımızın kaybettikleri yetenekleri geri kazanmalarını ve yaşam kalitelerini artırmaları hedeflenirken rehabilitasyon süreçleri kişilerin sağlıklarını geri kazanmalarına yardımcı oluyor. Terapötik rekreasyon ise hastalara keyifli ve üretken bir zaman dilimi sunarak iyileşme sürecine katkıda bulunuyor.

ÇOK YÖNLÜ ATÖLYELER İLE BİREYSEL VE SOSYAL GELİŞİM DESTEĞİ
Hastanede çeşitli alanlarda faaliyet gösteren atölyelerle hastalara geniş bir yelpazede aktiviteler sunuluyor. Ergoterapi Atölyesi'nde strateji oyunları ve film gösterimleri düzenlenirken, Spor ve Sağlıklı Yaşam Atölyesi'nde nefes egzersizleri, aerobik ve kardiyo çalışmaları ile hastaların fiziksel aktiviteleri destekleniyor. El Sanatları Atölyesi'nde boyama ve nakış gibi el becerilerine dayalı çalışmalar yapılıyor. Resim Atölyesi'nde ise yaratıcılığı teşvik eden sanatsal çalışmalar yürütülüyor. Ayrıca Müzik ve Drama Atölyeleri, hastaların duygusal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayarak empati yeteneklerini ve özgüvenlerini artırmaya yönelik etkinlikler sunuyor.

DİSİPLİNLER ARASI İŞ BİRLİĞİ İLE KAPSAMLI TEDAVİ PROGRAMLARI
Atölye çalışmaları alanında uzman sağlık profesyonelleri ve eğitmenler tarafından yürütülüyor. Rehabilitasyon süreçleri uzman doktorlar, ergoterapistler, psikologlar ve psikiyatri hemşirelerinin gözetiminde disiplinler arası bir yaklaşımla gerçekleştiriliyor. Haftanın 5 günü tam zamanlı olarak düzenlenen atölyeler hastaların fiziksel ve ruhsal iyileşme süreçlerine katkı sağlamayı ve onları sosyal hayata daha hızlı adapte etmeyi amaçlıyor. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi toplum sağlığının iyileştirilmesine yönelik önemli adımlar atıyor.

Habere Ulaşmak İçin Tıklayınız