Perinatal(Gebelik Ve Doğum Sonrası) Psikiyatri Polikliniği
25 Temmuz 2023

poliklinikdış bölüm.jpg
Perinatal(Gebelik Ve Doğum Sonrası) Psikiyatri Polikliniği

PERİNATAL(GEBELİK VE DOĞUM SONRASI) PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİMİZ HİZMET VERMEKTEDİR.

Her yıl 1 milyona yakın kadın gebelik dönemi yada doğumla ilişkili bir ruhsal bozukluk yaşamaktadır.

Gebelik dönemi; kadın açısından fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda değişimlerin yaşandığı bir dönemdir. Psikiyatrik olarak ise özellikle gebelik öncesinde zeminde olan psikiyatrik hastalıkların bazıları bu dönemde alevlenebilir ya da ruhsal hastalık tekrar edebilir. Gebelik dönemi psikiyatrik açıdan özellikli bir dönemdir. Gebelik ve doğum sonrasında  psikiyatrik belirtileri olan  annenin psikiyatri uzmanınca takip ve tedavi altında olması anne ve bebek sağlığını açısından oldukça önemlidir.

Doğum sonrası depresyon doğumdan sonraki bir yıllık süreçte herhangi bir zamanda ortaya çıkabilirse de genelde doğumdan sonraki ilk 1 aylık dönemde ortaya çıkar.

Doğum sonrası depresyon her gün olan ve gün boyunca hayattan zevk almayı engelleyen, mutsuzluk, umutsuzluk ve bebeğe bağlanmayı da olumsuz etkileyen  bir durumdur. Tedavi edilmediğinde bir yıl ya da daha uzun bir süre devam edebilir, tedavi ile ise iyileşme mümkündür.  Biliyoruz ki  anne ruh sağlığı önemlidir ve sağlıklı nesiller ancak sağlıklı anneler ile mümkündür.

Bizler de, bu dönemde olan anne adayı ve annelerimize  destek olmak için  Manisa Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Hastanesi  olarak  Poliklinik Sorumlusu İnci ŞAHİN ile işbirliği yapılarak Perinatal Psikiyatri polikliniğine danışan kabul ediyoruz.

Perinatal Psikiyatri polikliniğinde Uzm.Dr. Utku BIYIK tarafından anne ve anne adaylarımıza hizmet verilmektedir.